dimecres, 2 de maig de 2012

Joaquín Tocornal: "El que m'interessa és la parella" // Joaquín Tocornal: "Lo que me interesa es la pareja"


Avui us vull presentar a una persona que em va ajudar tot just quan aquesta aventura del bloc començava. Us parlo del fotògraf de bodes Joaquín Tocornal, un gadità afincat a Salou. Al cap de pocs dies d’haver obert el bloc em va donar mil i un consells per poder tirar-lo endavant, així que és tot un plaer per a mi poder ensenyar-vos una petita part de la seva feina i també mostrar-vos una mica com és ell a través d’unes quantes preguntes que m’ha respost. Crec que no serà l’última vegada que us parlaré dels seus treballs.

Com ell mateix explica, no fa gaire temps que es dedica a això de la fotografia de bodes, però ja veureu com els seus treballs no us deixen indiferents. A més, és membre d’UnionWep, un dels directoris de fotoperiodistes de boda més importants del continent europeu. Si voleu conèixer més a fons la seva feina podeu entrar a la seva web o seguir-lo a la seva pàgina de Facebook.


- Qui és Joaquín Tocornal?
- Sóc fotògraf de parelles. Per descomptat que faig bodes, però el que més m’interessa és la parella i el que els uneix, el que els ha portat a donar-se el “Sí, vull”. La meva anterior ocupació era com a tècnic en telecomunicacions, res a veure amb la fotografia! I tot i que sempre he tingut una càmera a les mans, no va ser fins fa 3 anys quan vaig decidir convertir en professió la meva gran passió.

- Quin és el teu camp d’acció?
- Treballo per tot el país i fins i tot per l’estranger. No tinc cap inconvenient a cobrir esdeveniments a qualsevol lloc del món.

 
- Quin és el teu estil fotogràfic?
- Bàsicament faig fotografia documental i fotoperiodisme social. Els meus reportatges expliquen històries, vivències, experiències... No m’interessa en absolut el clàssic posat ni l’estil que fins ara s’ha fet en tot el que està vinculat al reportatge social. La llibertat que dono a la parella és total i absoluta.

- D’on treus idees per fer les fotos de les bodes?
- Tinc tres fonts principals: la vida, el cinema i els meus estimats WedRockers.


- Com els nuvis poden sortir més naturals a les fotografies?
- Sempre els hi dic el mateix a les meves parelles: que siguin ells mateixos, que gaudeixin plenament del dia del seu casament i que s’oblidin de tot i de tothom.

- Algun consell per la parella de nuvis a l’hora d’escollir fotògraf?
El reportatge fotogràfic del dia del vostre casament és l’únic que perdurarà en el temps. Quan busqueu al professional procureu trobar a algú amb el que us sentiu realment a gust, que us identifiqueu amb els seus treballs, que us transmeti que farà el vostre reportatge des del cor. Només així els vostres records seran autèntics.

 

Què us ha semblat la feina d'aquest fotògraf? Us agrada l'estil?


Hoy os quiero presentar a una persona que me ayudó justo cuando esta aventura del blog comenzaba. Os hablo del fotógrafo de bodas Joaquín Tocornal, un gaditano afincado en Salou. A los pocos días de haber abierto el blog me dio mil y un consejos para poder sacarlo adelante, así que es todo un placer para mí poder enseñaros una pequeña parte de su trabajo y también mostraros un poco como es él a través de unas cuantas preguntas que me ha respondido. Creo que no será la última vez que os hablaré su trabajo.

Como él
mismo explica, no hace mucho tiempo que se dedica a esto de la fotografía de bodas, pero ya veréis como sus trabajos no os dejan indiferentes. Además, es miembro de UnionWep, uno de los directorios de fotoperiodistas de boda más importantes del continente europeo. Si quieres conocer más a fondo su trabajo podéis entrar en su web o seguirle en su página de Facebook.

- Quién es Joaquín Tocornal?
- Soy fotógrafo de parejas. Por supuesto que hago bodas, pero lo que más me interesa es la pareja y lo que las une, lo que les ha llevado a darse el “Sí quiero”. Mi anterior trabajo era como técnico en telecomunicaciones, nada que ver con la fotografía! Y aunque siempre había tenido una cámara en las manos no fue hasta hace 3 años cuando decidí convertir en profesión mi gran pasión.

- ¿Cuál es tu campo de acción?
- Trabajo por todo el país, incluso por el extranjero. No tengo inconveniente alguno en cubrir eventos en cualquier lugar del mundo.

 - ¿Cuál es tu estilo fotográfico?
Básicamente hago fotografía documental y fotoperiodismo social. Mis reportajes cuentan historias, vivencias, experiencias… No me interesa en absoluto el clásico posado ni el estilo que hasta ahora se ha venido haciendo en todo lo vinculado al reportaje social. La libertad que doy a la pareja es total y absoluta.
- De dónde sacas ideas para hacer las fotos de bodas?
- Tengo tres fuentes principales: la vida, el cine y mis estimados WedRockers.

- ¿Qué pueden hacer los novios para que las fotos salgan más naturales?
- Siempre les digo lo mismo a mis parejas: que sean ellos mismos, que disfruten plenamente del día de su boda y que se olviden de todo y de todos.

- ¿Algun consejo para los novios a la hora de escoger fotógrafo?
- El reportaje fotográfico del día de vuestra boda es lo único que perdurará en el tiempo. Cuando busquéis al profesional procurad encontar a alguien con el que os sintáis realmente a gusto, que os identifiquéis en sus trabajos, que os transmita que hará vuestro reportaje desde el corazón. Solo así vuestros recuerdos serán auténticos.

¿Qué os ha parecido el trabajo de este fotógrafo? ¿Os gusta su estilo?

4 comentaris:

 1. Me gusta mucho el estilo, me encanta que diga que es "fotógrafo de parejas". Hace mucha falta este tipo de profesionales, que hacen de su trabajo su pasión, y que no conviertan ese día en fotos que no transmitan absolutamente nada. Yo soy de las que quiere un reportaje de boda natural, sencillo, quiero que cuando pase el tiempo y las volvamos a ver, sigamos viendonos a nosotros, a nuestros amigos, y nos transmitan la alegría y el buen rato que pasamos ese día junto a todas las personas que queremos. Genial post. Besitos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Espero que tu fotógrafo sea parecido a este! :) Qué tal por NY? Besitos!

   Elimina
 2. Creo que para tener naturalidad en ese día toda ayuda es poca. Así que encontrar profesionales que, con su buen hacer, te hagan disfrutar y vivir intensamente los mejores momentos es algo que se debe valorar. Nada mejor que ver los resultados de otras parejas para poder comprobar la felicidad de sus rostros como garantía.
  Besos.
  Mrs. Shoes

  ResponElimina
 3. Grandíssim profesional i millor persona, paraula de fotògraf!

  ResponElimina