dijous, 26 d’abril de 2012

Com fer “cake pops” i que no acabin sent “cake bombs” // Como hacer “cake pops” y que no acaben siendo “cake bombs”


Què són els cake pops que tan de moda s’han posat darrerament? Doncs no deixen de ser una espècie de piruletes de coc recobertes de xocolata. L’explicació és senzilla i la recepta també ho semblava, però res més lluny de la realitat. 

La meva part cuinetes va decidir fa uns dies provar de fer cake pops. Les imatges que corren d’aquestes postres per la xarxa són espectaculars i em feia goig intentar-ho. Vaig remenar mil receptes i després de veure mil i un mètodes vaig decidir que agafaria una mica d’aquí i una mica d’allà i tiraria l’experiència endavant. Els meus no van quedar gaire lluïts, però en el fons són uns postres molt vistosos per posar en una candy bar d’una boda o per regalar als convidats. Com que avui és dijous toca DIY i més casolà no pot ser!


Ingredients que necessiteu:
- Un paquet de magdalenes de 380 grams (o en el seu defecte un coc)
- Nocilla (Primer error! Gairebé en totes les receptes parlaven d’usar formatge en crema, tipus Philadelphia, però jo en vaig trobar una amb Nocilla que em va semblar que hi podia donar més bon gust, però no és suficientment cremosa per lligar la massa. Feu cas a això del formatge en crema! Si a la majoria de receptes l’usen per alguna cosa deu ser. Il·lusa de mi...)
- Xocolata per desfer i una mica de llet per aclarir-la.
- Palets de fusta (com els de fer pinxos)
- Algun tipus de llaminadura per decorar (filets de xocolata, crocant d’ametllers, boletes de xocolata... El que tingueu per casa o el que us vingui de gust)


Primer pas. Esmollem les magdalenes en un bol força gran. També es pot fer esmollant un coc que us hagi sobrat o un que hagueu fet expressament.


Segon pas. Afegim la Nocilla a cullerades i anem remenant. L’objectiu és que quedi una massa compacta i quan la tenim la deixem reposar una hora a la nevera perquè s’endureixi una mica i les boles no es desmuntin. (Segon error! La massa no em va quedar prou compacta i tot i que la vaig deixar més d’una hora a la nevera les boles se’m desmuntaven).


Tercer pas. Formem les boletes.


Quart pas. Desfem la xocolata al bany maria o al microones. Si ho feu al microones poseu-lo a màxima potència, però aneu-lo parant i remenant sovint perquè si no es cremarà.

Cinquè pas. Suquem la punta del palet a la xocolata i l’introduïm a la bola. (Com que no les tenia gaire compactes en aquest procés alguna bola se’m va partir fent una escletxa que ni la Fosa de les Marianes!) Quan les tinguem totes, les deixem una mitja hora a la nevera perquè la xocolata s’endureixi i la bola no surti del pal.


Sisè pas. Desfem més xocolata i per aclarir-la, perquè ens sigui més senzill sucar les boles, hi afegim una mica de llet. Llavors anem sucant cada bola a la xocolata (jo em vaig ajudar d’una cullera) i s’han d’escórrer els excessos de xocolata. Llavors decoreu-les amb el que vulgueu abans no es refredi la xocolata.

(Aquest va ser el meu punt més dramàtic. A part de no tenir la massa prou compacta, resulta que vaig fer les boles massa grans. Pesaven com unes condemnades i en posar-les a dins la xocolata quan les intentava treure, per molt que hagués deixat refredat la xocolata que havia posat al palet, les boles se’m quedaven a dins el bol. Va ser per això que les vaig batejar com a “cake bombs”. Per això i perquè les que ens vam poder menjar eren una bomba de calories pura!)


Setè pas. Punxeu-les en una peça de peroxpan o col·loqueu els palets en un colador que estigui al revés perquè es refredin i la xocolata s’endureixi. (El colador havia estat el meu estri escollit per refredar les “bombes”, però les poques que resistien enganxades al pal després d’haver-les sucat en xocolata les havia de deixar ràpidament en un plat cap per avall perquè no s’acabessin de trencar).


Vuitè pas. No us cregueu mai més aquelles receptes que us diuen “és molt fàcil!”. I una m... Potser la segona vegada quan intenti solucionar tots els errors que he detectat en aquest primer cop començaré a estar una mica d’acord amb aquesta afirmació de “és molt fàcil!”, però a dia d’avui no hi estic!

Ara us deixo amb unes imatges de cake pops que he trobat per la xarxa. Tinc l’aspiració de poder fer algun dia uns cake pops que no siguin “cake bombs”, però dubto que mai sigui capaç de fer aquestes obres d’art... Tinc manya, però no tanta...

Big Fat Cook
Honest Cooking
Keriwgd Deviant Art
Sweet Mami
Rhubard and Rose

Aquesta última imatge la vull dedicar al míster M i a la Keyla del bloc Diario de Bodas. Ells ja sabran perquè... ;)

Lil Sugar

Ara que us he donat uns quants consells, us atreviu a fer els vostres propis cake pops? O en el seu defecte “cake bombs”? ;) 


¿Qué son los cake pops que tan de moda se han puesto últimamente? Pues no dejan de ser una especie de piruletas de bizcocho recubiertas de chocolate. La explicación es sencilla y la receta también lo parecía, pero nada más lejos de la realidad.

Mi yo cocinitas decidió hace unos días intentar hacer cake pops. Las imágenes que corren de este postre por la red son espectaculares y me apetecía intentarlo. Me leí un montón de recetas y después de ver mil y un métodos decidí que tomaría un poco de aquí y otro poco de allá y me liaría la manta a la cabeza. Los míos no quedaron muy lucidos, pero en el fondo son unos postres muy vistosos para poner en una candy bar de una boda o para regalar a los invitados. Como que hoy es jueves toca DiY y ¡más casero no puede ser!

Ingredientes que necesitáis:
- Un paquete de magdalenas de 380 gramos (o en su defecto un bizcocho)
- Nocilla (¡Primer error! Casi en todas las recetas hablaban de usar queso crema, tipo Philadelphia, pero yo encontré una con Nocilla que me pareció que podía aportar mejor sabor, pero no es suficientemente cremosa para compactar la masa. ¡Haced caso a lo del queso crema! Si en la mayoría de recetas lo usan por algo será. Ilusa de mi…).
- Chocolate para deshacer y un poco de leche para aclararla.
- Palitos de madera (como los de hacer pinchos)
- Algún tipo de golosina para decorar (hilos de chocolate, crocante de almendras, bolitas de chocolate... Lo que tengáis por casa o lo que os apetezca)

Primer paso. Desmigamos las magdalenas en un bol bastante grande. También se puede hacer desmigado un bizcocho que os haya sobrado o uno que hayáis hecho a propósito.

Segundo paso. Añadimos la Nocilla a cucharadas y vamos removiendo. El objetivo es que quede una masa compacta y cuando la tenemos la dejamos reposar una hora en la nevera para que se endurezca un poco y las bolas no se desmonten. (Segundo error! La masa no me quedó bastante compacta y aunque la dejé más de una hora en la nevera las bolas se me desmoronaban).

Tercer paso. Formamos las bolitas.

Cuarto paso. Deshacemos el chocolate al baño maría o en el microondas. Si lo hacéis en el microondas ponedlo a máxima potencia, pero id parándolo y removiendo a menudo porque si no se quemará.

Quinto paso. Mojamos la punta del palito en el chocolate y la introducimos en la bola. (¡Como no las tenía muy compactas en este proceso alguna bola se me partió haciendo una brecha que ni la Fosa de las Marianas!) Cuando las tengamos todas, las dejamos una media hora en la nevera para que el chocolate se endurezca y la bola no se salga del palo.

Sexto paso. Deshacemos más chocolate y para aclararlo, para que nos sea más sencillo mojar las bolas, añadimos un poco de leche. Entonces vamos mojando cada bola en el chocolate (yo me ayudé de una cuchara) y escurrís los excesos de chocolate. Entonces decorad con lo que queráis antes no se enfríe el chocolate.

(Este fue mi punto más dramático. Aparte de no tener la masa suficientemente compacta, resulta que hice las bolas demasiado grandes. Pesaban como unas condenadas y al ponerlas dentro del chocolate cuando las intentaba sacar, por mucho que hubiera dejado enfriar el chocolate que había puesto en el palito, las bolas se me quedaban en dentro del bol. Fue por esto que las bauticé como "cake bombs". ¡Por eso y porque las que nos pudimos comer eran una bomba de calorías pura!)

Séptimo paso. Pinchad en una pieza de peroxpan o colocad los palitos en un colador que esté al revés para que se enfríen y el chocolate se endurezca. (El colador había sido mi utensilio elegido para enfriar las "bombas", pero las pocas que resistían pegadas al palo tras haberlas mojado en chocolate las tenía que dejar rápidamente en un plato boca abajo para que no se acabaran de romper).

Octavo paso. No os creáis nunca más aquellas recetas que os dicen "es muy fácil". Y una m... Quizá la próxima vez cuando intente solucionar todos los errores que he detectado en este primera vez empezaré a estar un poco de acuerdo con esta afirmación de "es muy fácil", ¡pero a día de hoy no lo estoy!

Ahora os dejo con unas imágenes de cake pops que he encontrado por la red. Tengo la aspiración de poder hacer algún día unos cake pops que no sean "cake bombs", pero dudo que nunca sea capaz de hacer estas obras de arte... Tengo maña, pero no tanta...

Esta última imagen se la quiero dedicar a míster M y Keyla del blog Diario de Bodas. Ellos ya sabrán porque... ;)

Ahora que os he dado unos cuantos consejos, os atrevéis a hacer vuestros propios cake pops? O en su defecto "cake bombs"? ;)

7 comentaris:

 1. ¡Toma para mí! jajajaja

  Mira que los conocía como cake pop o cake ball, pero esa nueva denominación de "cake bombs" (leía tu explicación) es buenísima, jajaja.

  Como me decía mi padre cuando me dió por aprender a hacer pizza... ¡Sigue intentándolo! (y así lo tuve durante 4 meses cenando pizza casera los sábados) jajaja

  Un beso guapa... y gracias por mi pupete, eh? ,D

  ResponElimina
  Respostes
  1. Claro que seguiré intentándolo, algun día espero hacer "cake pupetes" y que salgan un poco más dignos. Se desmoronaban, pero en el fondo estaban ricos... Jajaja!
   Besos para tu! :)

   Elimina
 2. El primer cop que vaig fer cake pops només vaig poder salvar-ne 9 d'unes 20 i pico boles!! I com bé dius, la nocilla no és bon emulsionador, molt millor philadelphia, fins i tot mantega en pomada. Si ho vols amb sabor a choco es pot fer un buttercrema de nocilla. El truc és que les boles quedin lleugerament humides, les de les fotos eren molt "seques" per això es trencaven. Ànims, com tot és questió d'anar probant ;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. El proper cop ho provaré amb formatge i si com diuen per aquí baix resulta que existeix el Philadelphia amb gust de xocolata ja tinc mitja feina solucionada! Jo en vaig poder salvar unes quantes més que tu, però tampoc et pensis... La segona vegada anirà millor! :)
   Petons!

   Elimina
 3. I si ho proves amb Philadephia amb sabor a xocolata?.
  Vaig veure a la tele que havia sortit aquest producte al mercat. Potser és que t'estaven espiant mentre feies les teves "bomb"!!! i van veure que era del tot imprescindible!!! jajaja
  Petonets
  Mrs. Shoes

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ho provaré! I hauré de fer-nes més petitones perquè aquestes em van quedar massa enormes... Si a la propera tinc èxit ja us en portaré per tastar-les! xD
   Petonets!

   Elimina
 4. Nena sembla super fàcil de fer , aviam si m'animo algun dia a probar-ho!!! Genial!

  ResponElimina