dilluns, 12 de març de 2012

La gran illa del nord d'Europa


Com cada dilluns toca començar la setmana amb el màxim de ganes possibles (ho sé, és dur...), però per si us costa arrencar avui us porto una nova destinació de Monday Travel perquè recordeu que les vacances o la lluna de mel ja es van apropant!

Si la setmana passada l’elecció era Hawaii, sinònim de platja, sol i relax, avui l’elecció és una mica diferent i bastant més al nord. Estic parlant d’Islàndia, sinònim de muntanyes, gel i relax :)

Scandinavian Travel

Si sou d’aquelles parelles a les que els hi agrada la naturalesa, per vosaltres serà un autèntic paradís, on hi trobareu glaceres, volcans, deserts, una fauna molt variada, guèisers... Es tracta d’una illa de poc més de 100.000 quilòmetres quadrats (tres vegades Catalunya) i on només hi viuen unes 350.000 persones (els catalans som 7,5 milions, és a dir, més de vint vegades més), així que només amb aquestes dades ja us podeu imaginar que la majoria de territori és naturalesa en el seu estat més pur. A més, tot i que hi fa bastant de fred durant els hiverns, les corrents oceàniques del Golf de Mèxic que es desplacen fins a l’Atlàntic nord fan que el clima sigui força temperat en relació amb la seva latitud.

Alguns dels seus recursos naturals més coneguts són les nombroses glaceres que hi ha arreu del territori, els guèisers o la llacuna blava, un balneari geotermal situat al sud-oest del país on l’aigua acostuma a estar a uns 40 graus de temperatura. Però també hi ha un gran nombre de volcans a l’illa. Fa un parell d’anys el país es va fer mundialment conegut arran de l’erupció del Eyjafjallajökull, ja que les seves cendres van arribar a gairebé tot el continent europeu i durant diversos dies es va haver d’interrompre el trànsit aeri. Es van arribar a cancel·lar més de 20.000 vols!

Flickriver
Jokulsarlon Icebergs (via Mountains of travel photos)
Reykjavík (via My Opera)
Blue Lagoon (via SmilePanic)
Eyjafjallajökull (via Panoramio)

A més, amb una mica de sort, si viatgeu a Islàndia entre els mesos d’octubre i març (evidentment és l’època en què hi fa més fred) és possible que pugueu veure alguna aurora boreal.

John Mariani
 
I, per acabar, si us agraden les bodes amb paisatges naturals no us perdeu aquestes imatges. Si amb aquestes no en teniu prou, us recomano que entreu al web dels fotògrafs Iceland Wedding Photo.

Anna Jarske
Dilshil
Iceland Wedding Photo
Ruffled
Ruffled

Aniríeu de lluna de mel a Islàndia? Us agraden aquests paisatges naturals?


Como cada lunes toca empezar la semana con el máximo de ganas posibles (lo sé, es duro...), pero por si os cuesta arrancar hoy os traigo un nuevo destino Monday Travel, ¡para que recordéis que las vacaciones o la luna de miel se están acercando!

Si la semana pasada la elección era Hawaii, sinónimo de playa, sol y relax, hoy la elección es un poco distint y bastante más al norte. Estoy hablando de Islandia, sinónimo de montañas, hielo y relax :)

Si sois de aquellas parejas a las que os gusta la naturaleza, para vosotros será un auténtico paraíso, donde encontraréis glaciares, volcanes, desiertos, una fauna muy variada, géiseres... Se trata de una isla de poco más de 100.000 kilómetros cuadrados (tres veces Cataluña) y donde sólo viven unas 350.000 personas (los catalanes somos 7,5 millones, es decir, más de veinte veces más), así que sólo con estos datos ya os podéis imaginar que la mayoría de territorio es naturaleza en estado puro. Además, aunque hace bastante frío durante los inviernos, las corrientes oceánicas del Golfo de México que se desplazan hasta el Atlántico norte hacen que el clima sea bastante templado en relación con su latitud.

Algunos de sus recursos naturales más conocidos son los numerosos glaciares que hay en todo el territorio, los géiseres o la laguna azul, un balneario geotermal situado al suroeste del país donde el agua suele estar a unos 40 grados de temperatura. Pero también hay un gran número de volcanes en la isla. Hace un par de años el país se hizo mundialmente conocido a raíz de la erupción del Eyjafjallajökull, ya que sus cenizas llegaron a casi todo el continente europeo y durante varios días se tuvo que interrumpir el tráfico aéreo. ¡Se llegaron a cancelar más de 20.000 vuelos!

Además, con un poco de suerte, si vas a Islandia entre los meses de octubre y marzo (evidentemente es la época en que hace más frío) es posible que podáis ver alguna aurora boreal.

Y, por último, si os gustan las bodas con paisajes naturales no os perdáis estas imágenes. Y si con estas no tenéis bastante, os recomiendo que entréis en la pàgina de los fotógrafos Iceland Wedding Photo.

¿Iríais de luna de miel en Islandia? ¿Os gustan estos paisajes naturales?

2 comentaris:

  1. Molt bona destinació! Però no es pot parlar d'Islàndia sense enllaçar al millor vídeo de promoció turística mai fet (i també hi surt una boda, per cert :P ) http://www.youtube.com/watch?v=HG92NUXKzZ0&feature=fvst

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja! Quin fart de riure! És boníssim! Ara, el pobre gosset al que s'emporten per davant al final no crec que li fes tanta gràcia... :P

      Elimina