dijous, 23 de febrer de 2012

Un ram de roselles DIY

Per anar donant certa coherència i continuïtat al bloc he decidit que avui dijous inauguro una nova secció. Si el dilluns és el torn del Monday Travel, el dijous tocarà els Dijous DIY.

Per aquells que no hagueu sentit mai això de DIY, us explico. Són les sigles en anglès de "Do It Yourself", és a dir, “Fes-ho tu mateix”. Darrerament està molt de moda que en totes les celebracions hi hagi algun detallet que hagis fet tu mateix i en les bodes no podia ser menys. Hi ha qui decideix contractar-ho i comprar-ho tot i d’altres (com faré jo) que són més d’allò que diuen els castellans "yo me lo guiso, yo me lo como".

És per això que aprofitant l’auge que estan tenint les manualitats i els nombrosos tutorials que es pengen diàriament a la xarxa, els dijous parlarem sobre projectes DIY, majoritàriament encarats a les bodes, però amb el que m’agraden a mi les celebracions en general no descarto que també en surti algun per aniversaris, sopars amb família, etc, etc, etc.


Avui per començar us ensenyaré un tutorial sobre com fer un ram de roselles amb paper crepè. Si us agraden les roselles sabreu que tenen tendència a pansir-se molt ràpidament, així que si ets una núvia enamorada de les roselles sempre pots optar per aquesta opció molt més perenne i, a sobre, molt econòmica (en aquests temps de crisi un ram de paper pot ser una alternativa per estalviar).

Només necessitareu paper crepè, estams de flors artificials, filferros (a poder ser de color verdós), tisores, cinta adhesiva i una mica de traça.


Primer pas. Tallar cinc pètals de paper crepè en forma de llàgrima.


Segon pas. Superposar els pètals al voltant dels estams. 


Tercer pas. Unir el filferro o la tija artificial de la flor a la resta de la composició amb cinta adhesiva. 


Quart pas. Amb molt de compte, estirar el paper dels pètals per donar forma a la rosella.
 
 
Cinquè pas. Repetir el procés amb cadascuna de les roselles fins a finalitzar el ram de la grandària desitjada. Finalment unir totes les tiges amb ràfia, cinta o el material que es desitgi.


Què us ha semblat? Fàcil, no? I si sou més clàssiques o no us veieu amb cor de fer aquest ram de paper, sempre us queda el ram de roselles reals.

Bodas.net

Què me’n dieu, us atreviríeu a fer aquest ram de paper? I el més important, el portaríeu el dia de la vostra boda?


Para ir dando cierta coherencia y continuidad al blog he decidido que hoy jueves inauguro una nueva sección. Si el lunes es el turno del lunes Travel, el jueves tocará los Jueves DIY.

Para aquellos que no hayáis oído nunca esto de DIY, os cuento. Son las siglas en inglés de "Do It Yourself", es decir, "Hazlo tú mismo". Últimamente está muy de moda que en todas las celebraciones haya algún detallito que hayas hecho tú mismo y en las bodas no podía ser menos. Hay quien decide contratarlo y comprarlo todo y otros (como haré yo) que son más de "yo me lo guiso, yo me lo como".

Es por ello que aprovechando el auge que están teniendo las manualidades y los numerosos tutoriales que se cuelgan diariamente en la red, los jueves hablaremos sobre proyectos DIY, mayoritariamente orientados a las bodas, pero con lo que me gustan a mí las celebraciones en general no descarto que también salga alguno para aniversarios, cenas con familia, etc, etc, etc.

Hoy para empezar os enseñaré un tutorial sobre cómo hacer un ramo de amapolas con papel crepé. Si os gustan las amapolas sabréis que tienen tendencia a marchitarse muy rápidamente, así que si eres una novia enamorada de las amapolas siempre puedes optar por esta opción mucho más perenne y, encima, muy económica (en estos tiempos de crisis un ramo de papel puede ser una alternativa para ahorrar).

Sólo necesitareis papel crepé, estambres de flores artificiales, alambres (a poder ser de color verdoso), tijeras, cinta adhesiva y un poco de maña.

Primer paso. Cortar cinco pétalos de papel crepé en forma de lágrima.

Segundo paso. Superponer los pétalos alrededor de los estambres.

Tercer paso. Unir el alambre o el tallo artificial de la flor con el resto de la composición con cinta adhesiva.

Cuarto paso. Con mucho cuidado, estirar el papel de los pétalos para dar forma a la amapola.

Quinto paso. Repetir el proceso con cada una de las amapolas hasta finalizar el ramo del tamaño deseado. Finalmente unir todos los tallos con rafia, cinta o el material que se desee.

¿Qué os ha parecido? ¿Fácil, no? Y si sois más clásicas o no os veis con ánimos de hacer este ramo de papel, siempre os queda el ramo de amapolas reales.

¿Qué me decís, os atreves a hacer este ramo de papel? ¿Y lo más importante, el llevaríais el día de vuestra boda?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada